"Vinterfesten" Röros-marknad

Den gamla Bergstaden Röros blev snabbt ett handelscentrum för folket som bosatte sig i dessa fjälltrakter. Vintern var den bästa tiden till att samlas till marknad. Snö och is var fint underlag för transporten. När den första marknaden hölls vet man inte säkert, men det var nog några år efter det att samfundet blev etablerat 1646. Det var emellertid år 1853 som det blev formellt fastlagt i Kunglig resolution att det skulle hållas en årlig marknad i Röros, den näst sista tisdagen i februari, Sedan dess har det, utan uppehåll, varit Rörosmarknad vid denna tidpunkt. År 2020 är den 167:e i ordningen.

Reseinformation

Datum

18 februari 2020

Vid fullbokad resa kan du ändå fylla i formuläret så att du hamnar på vår väntelista om någon skulle avboka.

Tisdag 18 februari

Från busstorget i Östersund startar vi kl. 6.00 på morgonen. Vi gör ett stopp i Vemdalen för att dricka kaffe med smörgås.

Vi beräknas vara framme i Röros till kl. 11.00. Nu har Du dagen fri för egna strövtåg.  Men missa inte öppningsarrangemanget på Malmplatsen som startar kl. 12.00.

Kl. 16.00 har vi åter intagit våra platser i bussen för att återvända hem igen. Vi gör även ett stopp på hemvägen då det finns möjlighet att köpa middag för den som önskar det. Vi beräknas vara åter i Östersund ca kl. 20.30

Pris per person:

570:-

Avbeställningsskydd (frivilligt): 50:-

Detta ingår i resan:

Bussresa
Kaffe och smörgås

Resevillkor

Läs våra resevillkor »

Intresseanmälan resa

Här kan du göra en intresseanmälan för denna resa. Fyll i och skicka formuläret så kommer vi att ta kontakt med dig och stämma av att alla uppgifter stämmer och sedan boka din resa åt dig.

  • 1. Resmål & beställare
  • 2. Resenärer
  • 3. Bekräfta
  • 4. Bekräftelse

Intresseanmälan för Vinterfesten RÖROS-marknad

 

Välj resenärer för resa

Uppgifter om samtliga resande fylls i för flerdagarsresor. Skriv in namnen i den ordning ni önskar bo tillsammans. OBS! Kom ihåg att skriva in beställaren om han/hon medföljer på resan.Bekräfta dina uppgifter
Du har nu anmält ditt intresse för denna resa.

Denna bokning gäller först när du har erhållit en bekräftelse från oss på Centrala Buss Reseproffsen. En bekräftelse har skickats till din valda e-postadress.

Läs mer»

Våra resor

Erbjudanden från oss


Bussresor ? Weekends och paketresor

Centrala Buss Reseproffsen i Jämtland och Härjedalen anordnar bussresor i form av wekeends och paketresor. Dessutom erbjuder vi bussresor i form av linjetrafik, färdtjänst, skolskjutsar, sjukresor, taxi och beställningstrafik.

Centrala Buss J/H AB

  • Gatuadress: Hamngatan 19
  • Postnr/Ort: 831 34, Östersund
  • Telefon: 063-10 84 20
  • E-post: info@centralabuss.com
Internetmedia Kommunikationsbyrå AB 2012